Saimaa Blues -festivaali 2018 on jotain uutta, vanhaa ja sinistä

SAIMAA BLUES -FESTIVAALI 2018 ON JOTAIN UUTTA, VANHAA JA SINISTÄ

Seitsemäs Saimaa Blues -festivaali järjestetään Mikkelissä pääsiäisenä 2018. Festivaali tarjoaa jälleen laajan kattauksen bluesia ympäri Mikkeliä. Mukana ovat tutut tapahtumat aiemmilta vuosilta sekä muutama aivan uusi ohjelmakokonaisuus. Saimaa Blues 2018 on ennen kaikkea sinisiä säveliä Saimaan rannalla.

Festivaaliviikko huipentuu Kulttuuritalo Tempossa järjestettävään pääkonserttiin. Lauantaina 31.3.2018 pääkonsertissa esiintyvät Trickback (SWE), Honey B. Family sekä Micke Björklöf & Blue Strip. Pääkonsertin lämmittelymusiikista vastaa Eeva Äärelä Duo. Pääkonsertin liput ovat myynnissä 1.1.2018 alkaen osoitteessa: www.saimaablues.fi Saimaa Bluesin nettikaupassa on tammikuun ajan Early bird -kampanja, jonka aikana pääkonsertin lipun voi ostaa 29€ hintaan (normaalisti 34€). Liput ovat myynnissä myös Mikkelin musiikissa sekä Kulttuuritalo Tempossa.

Vanhoja tuttuja ja uusia tuttavuuksia

Saimaa Blues -festivaali tarjoaa tänä vuonna yhteistyössä Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa ilmaistapahtumia eri puolilla Mikkeliä. Katyana esiintyy torstaina 29.3.2018 Mikkelin keskussairaalan kahviossa sekä Mikkelin kaupungin pääkirjastossa. Lauantaina 31.3. aamupäivällä Kulttuuritalo Tempossa järjestetään koko perheen Bluestapahtuma, Tenavablues, jossa esiintyy Bluesmies Jönssön. Keskussairaalan ja kirjaston keikat sekä Tenavablues ovat maksuttomia.

Torstaina 29.3. Saimaa Bluesissa levittäytyy uuteen ympäristöön, Bar Domiin. Domissa esiintyy Ismo Haavisto One man band (vapaa pääsy). Lisäksi Saimaa Bluesissa on pitkäperjantaina perinteinen Blues Buffet -tapahtuma. Blues Buffet sisältää kattavan illallisen Kulttuuritalo Tempossa. Illallisen aikana esiintyy Jelly Millers ja ilta päättyy Buffetin jatkoille, jossa esiintyy Slim Butler & The Slimcuts.

Torstaina 29.3. on luvassa myös täysin uusi ohjelmakokonaisuus, Firma Blues. Kulttuuritalo Tempossa järjestettävä ohjelmallinen illallinen on nimensä mukaisesti suunnattu erityisesti yrityksille. Tapahtumassa esiintyvät Bluestrings ja Mikkelin kaupungin orkesteri. Yritykset voivat ostaa lippuja Kulttuuritalo Tempon myyntipalvelusta. Saimaa Blues festivaali päättyy sunnuntaina 1.4. perinteisiin Muikkujameihin. Muikkujamit järjestetään Kulttuuritalo Tempossa ja säestyksestä vastaa Kapa Montonen band.

Bluesministeri Kuloniemi on hyvillään ensi kevään Blues-ohjelmistosta

-Saimaa Bluesin kattaus on jälleen laadukas ja monipuolinen. Tarjonnasta voi nostaa esiin monia helmiä. Tapahtuma levittäytyy jälleen kaikkialle kaupunkiin ja useat tilaisuudet ovat maksuttomia. Ilokseni huomaan että lapsiakaan ei ole unohdettu, sillä uutuutena ohjelmakartassa on Bluesmies Jönssonin vetämä lauantain Tenavablues, toteaa Saimaa Bluesin virallinen suojelija Esa Kuloniemi.

-Pääkonsertissa esiintyvä Trickbag on periaatteessa ruotsalainen, mutta todellisuudessa yleiseurooppalainen blueskollektiivi. Onhan Trickbagin vakituisena kitaristina jo pitkään toiminut Tomi Leino paitsi suomalainen, myös yleismaailmallisesti parhaiden blueskitaristien kategoriaan rankattu ja sen harpisti West Weston englantilainen legenda. Bändin muut jäsenet ovat Tommy Moberg, Lars Näsman, Per Norin sekä Frederik Von Weder. Kulttuuritalo Tempossa perjantaina konsertoiva Slim Butler yhtyeineen on myös yksi suomibluesin raskassarjalaisista. Taitelijanimen taakse kätkeytyvä Jarmo Puhakka on rovaniemeläinen kitaristi-laulaja, sekä pohjoisessa kymmeniä vuosia alan tapahtumia järjestänyt blues-aktivisti, kertoo Kuloniemi.

-Kun vielä paikalliset esiintyjät (muun muassa pitkäaikainen ystäväni ja kollegani Kapa Montonen) edustavat millä tahansa mittarilla alan parasta osaamista, voin hyvin mielin todeta, että luvassa on mitä antoisin pääsiäisen aika laadukkaan bluesin parissa, toteaa Kuloniemi.

Saimaa Blues pääsiäisenä 2018 Mikkelissä Lisätietoja: www.saimaablues.fi

LISÄTIETOJA: Promoottori Make Järvinen, p. 0440 200 175