Lehdistötiedote 24.1.

Tiedote – Saimaa Blues 2018

Järjestyksessään seitsemäs Saimaa Blues Festivaali järjestetään pääsiäisenä Mikkelissä. Festivaali alkaa torstaina 29.3.2018 klo 12.00 Mikkelin keskussairaalan kahviosta Katyanan keikalla. Samana päivänä Katyana esiintyy myös Mikkelin kaupungin kirjastossa klo 15.00. Artistinimen Katyana takana on pitkän linjan muusikko Katja Kiukas, jonka musiikilliset juuret ovat vahvasti jazzin, bluesin ja bossanovan maailmassa. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy ja tapahtumien toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut.

Torstaina Bar Domissa esiintyy Saimaa Blues -konkari Ismo Haavisto. Haavisto on esiintynyt aiemmin Saimaa Bluesissa mitä erilaisimmissa esiintymispaikoissa, muun muassa Mikkelin vankilassa, keskussairaalassa sekä myös pääkonsertissa naisvuorella. Bar Domissa esiintyvä Ismo Haavisto one man band on sanojen mukaisesti yhden miehen yhtye, jossa Haavisto laulaa sekä soittaa kitaraa ja huuliharppua. Juurevaa poljentoa ryydittää jalkatamburiini ja kuljetuslaukusta tehty bassorumpu.

Torstaina on luvassa myös täysin uusi ohjelmakokonaisuus, FirmaBlues. Kulttuuritalo Tempossa järjestettävä ohjelmallinen illallinen on suunnattu erityisesti yrityksille. Tapahtumassa esiintyvät BlueStrings ja Mikkelin kaupunginorkesteri. Kaupunginorkesteri säestää upealla jousistollaan BlueStringsien kolmea artistia, jotka esittävät legendaarisia bluesklassikoita. Konsertin johtaa konserttimestari Jyrki Lasonpalo ja ohjelmiston kappaleet on sovittanut Tuukka Lehtonen. Yritykset ja yhteisöt voivat ostaa lippuja Kulttuuritalo Tempon myyntipalvelusta.

Perjantaina järjestetään jo perinteeksi muodostunut Blues Buffet -tapahtuma Kulttuuritalo Tempossa. Blues Buffet sisältää kattavan illallisen, jonka aikana esiintyy Jelly Millers. Ilta päättyy Buffetin jatkoille, jossa esiintyy Slim Butler & The Slimcuts. Ruokailun tahtia säestävä Jelly Millers on vuonna 2012 perustettu kuusihenkinen mikkeliläisbändi, jonka sävelpöydän antimista voit nauttia vapaasti fiilistellen tai tanssien. Tarjolla on Mylläreiden sekoittamaa hilloa niin alku-, pää- kuin jälkiruoaksikin. Ruokailun jälkeen jatkoilla soittava Slim Butler on lappilaisen bluesin järein vientitykki. Hurjassa nosteessa oleva yhtye edustaa Suomea maaliskussa 2018 Hell´issä, Norjassa järjestettävässä European Blues Challenge (EBC)-kisassa.

Lauantaina järjestettävä TenavaBlues on myös uusi tapahtuma. TenavaBlues alkaa lauantaina 31.3.2018 Kulttuuritalo Tempossa klo 11. Tapahtumassa esiintyy Bluesmies Jönsson. Esityksessä on mukana toimintaa ja leikkejä, joihin lapset pääsevät osallistumaan. TenavaBluesin toteutuksessa on mukana Mikkelin kaupungin kulttuuripalvelut. Tapahtuman ajan Kulttuuritalo Tempon ravintolassa on tarjolla lounasta ja muuta tilaisuuteen sopivaa tarjottavaa.

Saimaa Bluesin lippulaiva on lauantaina 31.3. Kulttuuritalo Tempossa järjestettävä pääkonsertti. Pääkonsertin ohjelmasta vastaavat tänä vuonna Eeva Äärelä duoMicke Björklöf & Blue StripHoney B. Family ja Trickbag (Swe). Tammikuun ajan pääkonsertin lipun voi ostaa 29€ hintaan (norm. 34€). Liput ovat myynnissä Saimaa Bluesin www-sivuilla ja Kulttuuritalo Tempossa.

-Saimaa Blues ohjelmisto on tänä vuonna äärimmäisen monipuolinen. On hienoa, että pystymme uudistumaan ja tuomaan uusia tapahtumia mukaan ja ennen kaikkea pystymme tarjoamaan bluesia aivan uusille kohderyhmille. Tänä vuonna tuomme kaksi uutta tapahtumaa, FirmaBluesin sekä TenavaBluesin. Myös Honey B:n. paluu muutaman vuoden tauon jälkeen Saimaa Bluesiin on hieno juttu. Honey B. Family on perheorkesteri, joka ei ole aiemmin tuolla kokoonpanolla esiintynyt Mikkelissä, toteaa Saimaa Blues Festivaalin promoottori Make Järvinen.

Saimaa Blues festivaali päättyy sunnuntaina 1.4. perinteisiin Muikkujameihin. Muikkujamit järjestetään Kulttuuritalo Tempossa klo 18.00 alkaen ja säestyksestä vastaa Kapa Montonen band. Ennakkoilmoittautuminen: kapa.montonen@gmail.com

Tarkemmat artistiesittelyt: http://saimaablues.fi/esiintyjat/ 

Saimaa Blues pääsiäisenä 2018 Mikkelissä Lisätietoja ja liput: www.saimaablues.fi